КАТ срещу ВВС

Двама служители на британския КАТ за малко да намерят смъртта си докато засичали скоростта на преминаващите МПС с радар. Единият КАТаджия засичал с устройството, което изведнъж показало скорост над 500 км/ч. В следващия момент радарът спрял да работи, а полицаите не успели да го стартиртират наново.
В този момент се чул оглушителен рев и над тях преминал НАТОвски изтребител. В последствие се оказало, че се извършват тренировки по ниско летене. Шефът на районното написал оплакване до ВВС. Малко по-късно получил следният отговор:
„Благодаря ви за съобщението, което ни позволява да приключим досието на този инцидент. Може би ще бъдете заинтересовани да разберете, че тактическия компютър в самолета е засякъл присъствието и е прихванал вашето вражеско радарно оборудване и автоматично го е заглушил. В допълнение ракета въздух-земя на борда на напълно готовия за бой самолет е била насочена към вашата екипировка. За щастие пилотът бързо е разбрал каква точно е ситуацията и е успял навреме да вземе мерки и да спре автоматичната система за защита преди да изстреля ракетата и да унищожи вашата вражеска радарна инсталация.”

Източник: moto.bg

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.