„Гугъл“ осигурява най-добрите условия за работа в света според проучване, публикувано от Ройтерс. Заради прекрасното си отношение към работниците интернет лидерът взе първото място от „Майкрософт“, който тази година е едва 10-и. Второто място е за „Джонсън енд Джонсън“, следвана от „Интел“. В топ десет се наредиха и „Дженерал милс“, „Крафт фуудс“, ЗМ, „Кока-Кола“ и „Хонда мотор“. Компаниите във финансовия сектор имат слабо участие в класацията.

Световноизвестната търсачка „Гугъл“, сочена като най-добрия работодател в света, се прослави и с това, че редовно организира филмови вечери за служителите си. Компанията наема цели киносалони за 24 часа, в които се прожектират само хитови заглавия и на всеки е позволено да си доведе по един гост.
Слънчеви панели, рециклирани килими и безплатен обществен транспорт са само част от „зелените“ практики, до които „Гугъл“ прибягва. Последната инициатива на фирмата беше инсталирането на специална ековъздушна система в кампуса в Маунтин Вю. Благодарение на нея въздухът се пречиства от излишните токсини и микроби. Системата е инсталирана за всички, на които им се налага да работят цяла вечер.

Повече….

На английски ….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.